top of page

Elektrisch ontharen

Vanaf 25,00 

elektrisch-ontharen.jpg

Verwijdering van ongewenste haargroei met elektrisch ontharen

Met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 à 2 jaar.

Elektrisch coaguleren

Vanaf €15,00 

Elektro-coagulatie huidoneffenheden  Sch

Elektro-coagulatie is een behandelmethode waarbij huidoneffenheden door middel van elektrische stroom snel en eenvoudig worden verwijderd. Deze behandeling wordt verricht met speciale apparatuur waarbij huid oneffenheden worden verhit met een klein dun naaldje, mesje of een speciaal bolletje waardoor elektrische stroom loopt. Hieronder staan de huidoneffenheden die verwijderd kunnen worden.

Steelwratjes (fibromen)
Een steelwratje of fibroom is een goedaardige tumor van bindweefsel. Het zijn zachte elastische aangroeisels op de huid. De uitstulpingen zitten met een klein steeltje vast aan de huid. Fibromen zijn huidkleurig of bruin van kleur. Fibromen komen met name voor in ‘plooien’, bijvoorbeeld in de hals, rond de oogleden, op de romp, onder de borsten, in de liezen en de oksels.

Verruca Seborrhoica (ouderdomswratten)
Verruca seborrhoica, ook wel ouderdomswratten genoemd, is een volkomen goedaardig aangroeisel van de huid. Deze huidaandoening is het gevolg een ouder wordende huid. Bij zowel mannen als vrouwen komen ouderdomswratten even vaak voor. Vaak bevinden deze zich op de romp, de handruggen, onderarmen en het gelaat.

Roodheden Coaguleren

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s zijn allemaal rode huidaandoeningen. Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes. De rode zichtbare vaatjes bevinden zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Bovengenoemde indicaties zijn onschuldig. 

 

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s zijn vaatjes die verwijdt zijn door bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achteruitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf, en kunnen gemakkelijk door middel van coagulatie weggehaald worden. Hiervoor zijn meestal 1 á 2 behandelingen voor nodig.

Behandeling

Tijdens de behandeling wordt er met een klein naaldje in de oppervlakkig van de huid gecoaguleerd. Het naaldje wordt warm door middel van elektrische stroom, daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje wordt hierdoor dicht gebrand. De  behandeling kan als enigszins pijnlijk worden ervaren maar wordt door de meeste mensen goed verdragen. Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. 

Het steelwratje wordt eventueel verdoofd met een verdovende créme. Vervolgens met een warme stompe naald verwijderd.

 

bottom of page