top of page

       permanente make-up

Vanaf 250,00 

Permanente make up of PMU is het inbrengen van pigment in de lederhuid. Met handtechniek wordt de gewenste inkt met pen ingekrast. Permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is iets anders.
Andere benamingen voor permanente make-up zijn micro-pigmentatie, dermatografie, cosmetische tatoeage en cosmetische pigmentatie.

Gebruik

Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 5 jaar in de huid worden gebracht. 

Verschil met tatoeëren

Permanente make-up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 5 jaar vervagen.

De behandeling

De permanente make-up behandeling omvat meestal 1 of meerdere behandelingen. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht. Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Veertien dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na minimaal 3 weken wordt er gekeken of er nog een eventuele  tweede behandeling moet  plaats vinden. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. Er zitten minimaal 3 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Indien u verdere informatie wilt kunt u mij bellen of email sturen.

bottom of page